24 Kasım 2011 Perşembe

Güvenli varlık arayışı yeni yükseltti


Güvenli varlık arayışı yeni yükselttiAvrupa'nın en güçlü ekonomisi Almanya'da bugün açıklanacak olan ve 5.ayında da gerilediğine işaret etmesi beklenen iş dünyası güven endeksi verilerinin öncesinde güvenli liman arayışı arttı; yen önemli paraların çoğunluğu karşısında değer kazandı.

Yen, Standard&Poor's'un ülkenin borç yükünün kredi notunu riske ettiğini söylemesinin ardından bir süre kazançlarını azalttı. Dolar, dün euro karşısında kaydetmiş olduğu yüzde 1.2'lik değerlenmenin gereğinden fazla olduğuna ilişkin spekülasyon üzerine, euroya karşı değerlendi.

Yenin risk duyarlılığı ve güvenli varlık arayışından destek bulduğunu söyleyen Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un küresel piyasalar analisti Satoshi Okagawa, "euronun, dolar karşısında dünkü düşüşü, bir miktar kâr realizasyonunu artıyor" dedi.

Yen, euro karşısında 103.15'ten 103.05'e yükseldi. Japon yeni, dolar karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 77.09'dan işlem gördü. Dolar, euroya karşı yüzde 0.2 düşüşle 1.3363 seviyesine geri çekildi. 

Uluslararası Finans Enstitüsü IFO'nun Almanya'daki iş dünyası güven endeksinin Kasım ayında 105.2'ye gerileyerek Mart 2010'dan bu yana en düşük seviyesine işaret etmesi bekleniyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder